Lyžařský výcvik 2023

Lyžařský výcvik 2023
15. 02. 2023

Na lyžařský výcvik odjelo v neděli 12. 2. celkem 30 žáků z 6. - 9. ročníku. Zatím vše probíhá bez problémů, sněhu je také dost. Vše probíhá podle programu.

Zpráva z lyžařského výcvikového kurzu 2023

Na lyžařský výcvik, který se konal po dvouleté odmlce v termínu od 12. do 17. února, se přihlásilo 30 žáků od 6. do 9. třídy. Vzhledem k nejisté zimní sezóně jsme měli štěstí, hory byly pokryty přírodním sněhem, i když po příjezdu a v den odjezdu pršelo a v týdnu se postupně oteplovalo.

Nejprve jsme se ubytovali v romantickém penzionu Na Statku a po dobrém obědě jsme nastoupili na svah, provedli rozřazení do družstev a začali s lyžařským a snowboardovým výcvikem. Na svah jsme chodili vždy dopoledne a odpoledne, jen středeční odpoledne bylo vyhrazeno na procházku k Zemské bráně, kde nás uchvátily krásné ledopády. Kdo absolvoval celou túru i se zacházkou k pašerácké lávce, měl nakonec v nohách 10 km.

O večerech se žáci seznamovali s pravidly pobytu a bezpečnosti na horách, správnou technikou snowboardingu a sjezdového lyžování a dva večery byly vyhrazeny deskovým hrám a skupinovým soutěžím.

Poslední den lyžování provázelo krásné slunečné počasí a žáci mohli ukázat nabyté dovednosti při závěrečném slalomu.

V pátek už nám počasí nepřálo, a tak jsme aspoň měli čas na zabalení věcí, úklid pokojů, dokončení soutěží, vyhlášení výsledků a zhodnocení lyžařského výcvikového kurzu.

Jsme rádi, že lyžařský výcvik proběhl v přátelské atmosféře a zvládli jsme ho bez větších úrazů. Všichni si zlepšili své technické dovednosti a domů jsme odjížděli plni zážitků a dojmů. za tým pedagogů Mgr. L. McGrath

Ve fotogalerii máme zatím 3 fotky, tak se podívejte.

Lyžařský výcvik 2023

Lyžařský výcvik z pohledu redaktorky časopisu Roveňská drbna Valerie Justové

Lyžařský výcvik

12.2-17.2. 2023 nám žáci odjeli na lyžařský výcvik do Českých Petrovic v Orlických horách.                                  L.V. se zúčastnili žáci druhého stupně. Počasí bylo akorát na lyžování, ve středu a ve čtvrtek svítilo sluníčko. Ve středu se žáci místo lyžování vydali odpoledne prozkoumat České Petrovice. Navštívili Zemskou bránu na kraji Hradce a kraji Pardubic. Žáci si tento výcvik moc užili a těší se na příští rok, aby ho mohli absolvovat znovu.