Závěrečný večírek žáků IX. třídy

Závěrečný večírek žáků IX. třídy
20. 06. 2024

V sobotu 15. 6. 2024 se konal závěrečný večírek pořádaný SRPD a žáky deváté třídy. Přípravy byly veliké a dlouhodobé a nakonec přinesly kýžené ovoce!
Vše však začalo deštěm. Jasně že absolventům pršelo štěstí, tak to chápali a nenechali se odradit. Počasí se ještě před oficiálním zahájením večírku umoudřilo a pak už hrálo do karet. I přes značnou nervozitu se vystoupení deváťákům podařilo, stejně jako veselý nástup. Společně pak byli dekorováni plackou s nápisem Absolvent.
Po celý večer měli návštěvníci možnost zhlédnout prezentaci o devítce.  První překvapení bylo v režii žáků. Společně předali třídní učitelce maskota pro novou třídu – opičku Emičku, protože toho svého, sloničku Toničku, si chtěli uchovat pro sebe. Bez slziček se to pochopitelně neobešlo.
Po pauze na focení následovalo další překvapení, tentokrát od rodičů pro děti. Tajně po dobu dvou měsíců nacvičovali předtančení na hudbu Michala Davida s výstižným názvem My máme prima rodiče. Oblečeni byli do triček stejné barvy jako mikiny dětí, ale s významově opačným nápisem.
Do své sestavy zapojili i třídní učitelku, které nakonec poděkovali a společně s dětmi předali dárky. A když už se tak rodiče a děti společně sešli na parketu, využili příležitosti k tanci. O ten nepřišli ani zaměstnanci školy, s nimiž si deváťáci také zaploužili. Nakonec následoval třídní tanec na přání žáků.
V balóncích naplněných heliem se ukrývaly lístečky, na něž si absolventi napsali svá tajná přání. Celá třída společně pak balónky vypustila do vzduchu. Kéž se jim všechna přání splní!
A když už večírek, tak proč neobrátit role a nevyzkoušet učitele? Ti odpovídali na kvízové otázky týkající se jednotlivých žáků a událostí ve třídě. Největší znalkyně byla odměněna Mozartovými koulemi. Ostatní učitelé byli pokáráni, že se na dnešní test nepřipravili.

Pak už to ale všichni rozjížděli na parketu a večírek nabral pěkné obrátky. Ohňostroj prosvítil kolem desáté hodiny temnou oblohu a byl zkrátka famózní! Stejně jako tombola obsahující sto hodnotných cen. Štěstí se sice na někoho neusmálo, ale zkazit náladu to opravdu nemohlo.

Posledním bodem programu byla ohňová show SHD MORADIS. Lidé tajili dech, co vystupující dokáží s ohněm. A jako by to bylo předem domluvené, po skončení show se spustila lehká přeprška. Co kdyby náhodou někde zůstala nějaká jiskřička.

A pak už se jen tancovalo, jedlo, pilo, slavilo…. Zkrátka večírek, jak má být!

Děkujeme všem, kteří k jeho krásné atmosféře přispěli.

Fotogalerie: Závěrečný večírek IX. třídy - Loučení s devítkou