Olympiáda škol holického regionu

Olympiáda škol holického regionu
09. 06. 2023

Ve dnech 5.- 9. června se už 23. rokem pořádala v Holicích Olympiáda škol holického regionu a naše škola se jí tradičně zúčastnila. V pondělí se celá olympiáda zahájila. Organizátoři přivítali účastníky z několika různých škol, vyvěsila se vlajka a dokonce zazněla hymna této olympiády. V tento den se hrál volejbal, toho se účastnily dívky ze sedmé až deváté třídy. Také se hrál fotbal, ten hráli chlapci ze sedmé až deváté třídy. Děvčata i chlapci se snažili, zabojovali a skončili na třetím místě, jak ve volejbale, tak i ve fotbale. 

V úterý hrála opět děvčata ze sedmé až deváté třídy basketbal. Díky skvělému výkonu a podpoře z publika skončily dívky na krásném prvním místě! Dále se v tento den hrál tenis. Toho se účastnili žáci osmé třídy - L. Šťástková a T. Exnar. Bohužel se ani jeden z nich neumístil na stupních vítězů, ale i snaha se cení. 

Ve středu hráli pro změnu basketbal chlapci, a to z osmého a devátého ročníku. I přes velkou snahu bohužel chlapci nestačili na silné soupeře a skončili na poslední příčce. 

Ve čtvrtek soutěžili naši spolužáci z osmé a deváté třídy ve stolním tenisu. Ani v této disciplíně se jim bohužel nepodařilo vybojovat medaili i přes veškeré úsilí, které do toho dali. 

V pátek byla olympiáda zakončena atletikou. Soutěžilo se v několika disciplínách - skok do dálky, vrh koulí, běh na 60m, štafeta na 200m, běh na 800m a běh na 1000m. A komu se povedlo v tento den ukořistit medaili? N. Štorkové - krásné 1. místo ve skoku do dálky a 3. místo ve vrhu koulí, N. Johanové - 3. místo ve skoku do dálky, Š. Brňákovi - 2. místo v běhu na 1000m a 3. místo získali R. Štusák, Š. Brňák, J. Švec a J. Tulja ve štafetě chlapců.

Po skončení atletických disciplín byli vyhlášeni všichni vítězové, byly rozdány medaile a pak už jen následovala cesta do školy na oběd a domů. 

Chtěli bychom poděkovat pořadatelům za přípravu a organizaci, všem našim účastníkům za vzornou reprezentaci školy, velice si toho vážíme. A budeme se připravovat na příští rok, abychom zase přivezli nějaké medaile!

Fotogalerie (bude postupně doplňována): Olympiáda

P. Svatoňová, redaktorka školního časopisu