Třídní výlet 5.A, 5.B, 6. tř. - Žleby

Třídní výlet 5.A, 5.B, 6. tř. - Žleby
21. 06. 2023

Ve čtvrtek 15. 6. žáci těchto tříd podnikli výlet do Žlebů. Autobus nás vysadil v obci Ronov nad Doubravou a odtud jsme šli krásnou procházkou lesem podél řeky po turistické značce až do obce Žleby, kde jsme měli objednaný program - krmení bílých jelenů a ukázku dravců.

Přímo nad hlavami nám v těsné blízkosti prolétali raroh, káně, luňák, orel a další dravci. Dozvěděli jsme se spoustu zajímavých informací o jejich životě, chovu i osudech zachráněných nebo odchovaných jedinců. Pozdravil nás krkavec (opravdu mluvil...), za potravou běhal sup, drápky na hlavě pocítil i jeden žák, kterému dravec usedl na hlavu (asi se mu líbila červená kšiltovka...). Viděli jsme i nejčastější zástupce sov naší přírody, od sýčka až po výra velkého.

V areálu byly i voliéry se zvířaty a dětské hřiště.

Pak jsme došli procházkou k zámku, který je známý z několika pohádek (např. Nejkrásnější hádanka), a prohlédli si alespoň jeho zajímavou architekturu a zahradu.

Zakoupili jsme si pohledy, turistické vizitky a suvenýry a výlet jsme za odměnu zakončili nanuky a zmrzlinou. Podle krokoměru jsme ušli přes 8 kilometrů, ale nikdo nelitoval.

Ve fotogalerii si můžete prohlédnout fotky. :-))

Mgr. Jana Sevránková, Mgr. Ilona Sedláčková (foto), Jaroslav Vocl 

Fotogalerie: Obora Žleby