Recitační soutěž "O roveňský hrníček"

Recitační soutěž "O roveňský hrníček"
26. 06. 2023

V letošním roce jsme se rozhodli po letech vzkřísit soutěž v uměleckém přednesu. O přední místa se utkalo celkem 15 recitátorů z 6. až 9. třídy. Dívky i chlapci soutěžili jako jednotlivci i skupiny, ale hodnoceni byl každý zvlášť. Porota, složená ze zástupců žákovského parlamentu a paní učitelky Záplatové a Šmaterové, neměla rozhodování vůbec snadné. I proto udělila dvě první i dvě druhá místa.

Všem zúčastněným děkujeme za vystoupení, i za odvahu, jíž museli mít více než dost, a porotě za zodpovědné hodnocení soutěžících. A jak to celé dopadlo?

V kategorii 6. a 7. ročníku porotu svým výkonem přesvědčila a pomyslné zlato získala šesťačka Eliška Kaplanová, o druhé místo se podělily dívky ze sedmé třídy Karolína Steskalová a Kristýna Vallová a bronzovou příčku obsadila opět reprezentantka 6. třídy Adéla Brňáková

V kategorii 8. a 9. ročníku jednoznačně s plným počtem bodů zvítězily žákyně deváté třídy Terezie Kyllarová a Pavlína Svatoňová. Těsně za nimi skončila jejich spolužačka Nikola Maryšková. Ale ani osmáci neodešli s prázdnou. Jejich čest uhájila Daniela Kučerová, která získala pomyslný bronz.

Jsme rádi, že se recitátoři zúčastnili soutěže v tak hojném počtu a ještě raději, že se této bohulibé činnosti věnují i chlapci. Jim všem patří velký dík. Věříme, že se žáci uměleckému přednesu budou věnovat i nadále a i příští rok se recitační soutěže, tentokrát i s postupem do okresního kola, zúčastní.