Den zdraví na naší škole

Den zdraví na naší škole
02. 04. 2024

Dnes proběhl na naší škole Den zdraví. Na malé škole si každá třída užila program v režii tř. učitelek, na velké škole připravili program pro své spolužáky naši osmáci. Celý projekt byl věnován zdravému životnímu stylu, zdravému stravování, sportovním a pohybovým aktivitám, ale i legraci a zábavným kvízům. Projekt podpořila i oddělení šk. družiny. Věříme, že si každý z žáků odnesl nějaký poznatek pro svůj život. Děkujeme všem, kdo se podíleli na přípravě tohoto náročného dne. 🙂

Fotogalerie: Den zdraví

Zpráva o prožitém dopoledni ve III.B:

Dnes jsme ve třídě 3.B měli neobyčejně zajímavý Den Zdraví, který byl plný zábavy a poučení. Začali jsme připomenutím si našich prázdnin, kdy každý z nás napsal tři věty o svých letních zážitcích, přičemž jedna věta byla úmyslně nepravdivá. Naším úkolem bylo hádat, která věta je ta "falešná". Poté jsme se věnovali sledování videa, které nám přiblížilo důležitost zdravého stravování.

Následně jsme se rozdělili do skupin a každá skupina dostala recept na zdravé jídlo, které jsme společně připravili. Tato aktivita nejenže posilovala naše dovednosti v kuchyni, ale také nás povzbudila k čtení s porozuměním a matematice, protože jsme museli recepty upravit na počet osob. Mezi připravovanými pochutinami byly například vajíčková pomazánka, obložený chléb, okurková limonáda a "nutella" z avokáda, banánu a kakaa. Po dokončení přípravy následovala prezentace a degustace, na základě které jsme společně hlasovali. Všechny skupiny obdržely téměř maximální hodnocení od všech dětí, což svědčí o skvělém výsledku naší společné práce.

Další částí našeho programu byla venkovní aktivita, při které jsme ve skupinách řešili křížovku. Její tajemství odhalilo téma, na které jsme následně vytvořili informační plakát. Pro tvorbu plakátu jsme měli k dispozici článek vygenerovaný umělou inteligencí, který nám poskytl další inspiraci. Zítra budeme prezentovat naše vytvořené plakáty na témata jako je spánek, stravování, duševní zdraví a pohyb. Celý den zakončíme kruhovým tréninkem v tělocvičně, který nám přinese další zábavu i prospěšnou aktivitu pro naše těla.

Fotogalerie: Den zdraví ve 3.B