Den Země na naší škole škole

Den Země na naší škole škole
23. 04. 2024

Den Země byl sice včera, my si ho na velké škole připomínáme dnes. Má dovětek "letem světem " a žáci 9. ročníku si připravili pro své mladší spolužáky prezentace se zajímavostmi z různých světadílů a zemí. Nechyběl ani úklid kolem školy.😀 Někteří žáci si to i hodně užívali, což je prima. Děkujeme vybraným žákům 9. třídy za přípravu a prezentaci pod vedením p. uč. Mgr. M. Kopové. Skvělá práce!

Fotogalerie: Den Země na velké škole

 

Den Země ve 3. B

Během oslav Dne Země se žáci třetí třídy ponořili do aktivit zaměřených na ochranu naší planety. Jednou z těchto aktivit byla tvorba kooperativního obrázku, který sloužil jako inspirace k diskuzi o tom, co můžeme udělat pro životní prostředí. Bavili jsme se o tématech jako třídění odpadu, šetření, péči o naši planetu a minimalizování odpadu- REUSE.

Po této inspirativní diskuzi byl žákům zadán dobrovolný domácí úkol: prozkoumat domácí koše a najít věci, které jsou na první pohled určené k vyhození, ale mohly by najít nové využití. Tento úkol měl nejen rozvíjet kreativitu žáků, ale také je vést k uvědomění si možností, jak přeměnit "odpad" na užitečné a estetické předměty.

Výsledky tohoto úkolu předčily veškerá očekávání. Žáci se vrátili do školy s řadou originálních a praktických výrobků, které vytvořili z těchto "odpadů". Mezi těmito výtvory se objevily hmyzí hotely, pokladničky ve tvaru roztomilých prasátek, koště, obrazy a dokonce i stínítko na svíčky.

Těmito tvůrčími projekty se třída nejen zapojila do oslav Dne Země, ale také ukázala, že každý z nás může přispět k ochraně životního prostředí malými, avšak významnými kroky. Jejich úsilí a kreativita nás může motivovat k další práci na ochraně naší planety a k hledání nových způsobů, jak využít zdroje udržitelně a zodpovědně.   Mgr. l. Pluskalová, tř. uč. 3.B

Den Země ve 4. třídě

1. hodina - Den Země - význam, vznik, odpady - množství v celosvětovém měřítku, snaha o omezení vzniku odpadu - bezobalový prodej potravin do vlastních obalů.
2. hodina - odpady - zdroj energie - třídící a dotříďovací linky, spalovny odpadu, zakládání ekologických skládek - využití bioplynu.
3. hodina - recyklace - výrobky z plastových granulátů. Likvidace "plastových ostrovů "ve světových oceánech.
4-5 hodina -úklid okolí školy
6. hodina - dopravní výchova- jízda vozidly MHD    J. Vocl, tř. učitel