Čarodějnický slet na naší škole

Čarodějnický slet na naší škole
30. 04. 2024

Čarodějnice zahájily své setkání už dnes ráno v obou našich budovách a pilně se připravují na večer. V odvážném modelu se ukázala i paní ředitelka, která si s sebou přivezla opravdového pavouka a kouzelnou hůlku.😂 Moc děkujeme všem zúčastněným.

Čarodějnické odpoledne probíhalo i ve šk. družině, fotky naleznete ve fotogalerii.

Fotogalerie: Čarodějnický slet

 

Čarodějnický den ve 3. A

Dnešní den začal stejně jako každý jiný. Při Čj jsme procvičovali pády. Když byl ten čarodějnický den, vařili jsme lektvary ze slov a míchali je ve správném kotli. Největší zážitky máme z únikovky Útěk z jedové chýše, kde jsme si prověřili znalosti matematiky, českého jazyka i prvouky. Všem se podařilo uniknout a mohli okusit nápoj poznání a všeho vědění. A abychom nic nevynechali, křídami jsme vyzdobili čarodějnými motivy chodník u malé školy.

Mgr. Lada Louženská, třídní učitelka

Fotogalerie: Čarodějnický den ve 3.A

 

Čarodějnické dopoledne ve 3.A

Dnes ve třídě 3.B prožili žáci náročný den plný zábavy a dobrodružství. Čekala je úniková hra, která nejen rozvíjela jejich spolupráci, logické myšlení a čtenářskou gramotnost, ale také je seznámila s tradicí a historií čarodějnického svátku. Všechny skupiny se úspěšně dokázaly vypořádat s hádankami a tajemstvími, které skrývaly ingredience do zmenšovacího lektvaru. Díky této kouzelné směsi dokázali všichni uniknout zlé čarodějnici Halabábě a opustit své "kouzelnické vězení". Všichni se dostali ven a měli volný čas, který věnovali pohybu.

Po dobrodružství venku následovala další část dne, kde se žáci seznámili s magickými básničkami. Někteří se naučili nové kouzelnické rýmovačky a vyzkoušeli si skládat vlastní čarodějnické verše. S velkou chutí se pustili do úkolu, který spočíval v skládání vlastní čarodějnické básně. Tento kreativní úkol zvládly všechny skupiny a za odměnu obdržely recept a ingredience na lektvar proti zlým duchům.

Nakonec si žáci mohli sami vyzkoušet umění kouzlení a namíchat si svůj vlastní lektvar proti zlým duchům. Bylo krásné sledovat jejich nadšení a radost, jak se společně ponořili do světa magie a fantazie. Takto se čarodějnický den stal nejen zábavnou událostí, ale také skvělou příležitostí k rozvoji jejich kreativity a fantazie.