Sbírka Krabice od bot

Sbírka Krabice od bot
05. 12. 2022

Sbírka Krabice od bot,

je předvánoční akce, která má za cíl potěšit děti z chudších rodin v České republice, proběhne v roce 2022 již po dvanácté. Radost těmto dětem udělají zase děti, jimž dospělí pomohou připravit jejich dárkovou krabici od bot. Tu společně naplní dětskými dárky k Vánocům a odnesou na některé ze sběrných míst, které ho předá potřebným. Vloni tak mělo hezčí Vánoce více než 48 000 dětí z chudých rodin, nízkoprahových zařízení a azylových domů. Sbírku pořádá Diakonie ČCE, jeden z nejvýznamnějších poskytovatelů sociálních služeb v ČR.

Sběrná místa provozují prověření dobrovolníci ve svém volném čase a bez nároku na odměnu. Každé sběrné místo předem zjišťuje potřeby dětí ve svém okolí: domlouvá se s úřady, azylovými domy, nízkoprahovými centry, terénními pracovníky nebo školami a zjišťuje počet potřebných dětí a jejich věk a pohlaví. Pro tyto děti pak dárky sbírá za pomoci rezervačního systému na webu Krabice od bot, kde dárci uvidí, kolik dětí jakého věku a pohlaví je ještě potřeba obdarovat. Snažíme se, aby se co nejvíce dárků rozdalo v regionu, kde se nasbírají.

Naše škola se také zapojila do této akce.

Zkušenosti mají žáci II.A s p. učitelkou L. Louženskou, zapojili se totiž poprvé už vloni. Letos se se svou třídou zapojili také, netušili, že se zapojí i žákovský parlament. Proto měla tato sbírka "dvě roviny" - II.A + ostatní třídy, které vyzval právě ŽP. 

Žákovskému parlamentu se podařilo shromáždit celkem 27 krásných krabic, které nám odvezla p. Petra Schmeiserová do sběrného místa v Sezemicích. Odtud dárky poputují na charitu v Přelouči.

Děkujeme všem, kteří podpořili tuto smysluplnou věc a mají chuť dělat radost těm, kteří to potřebují. Za ŽP Mgr. J. Balášová 

Krabice od bot 2022 – 2. A

Letos jsme se již podruhé zapojili do charitativní akce „Krabice od bot“. Letos nám pomohli i kamarádi z 2. B. Zabalili jsme celkem 8 krabic, 5 bylo určených pro chlapce 7-9 let a 3 pro dívky 9-11 let. Krabice od bot putují k dětem, které mají dlouhodobě ztížené podmínky: rodiče mají potíže zajistit základní živobytí, jsou na děti sami nebo nemají stálou práci, žijí na ubytovnách nebo putují po azylových domech a příbuzných. 

Děkujeme všem rodičům, kteří nám pomohli se zajištěním našich dárků do krabic. Věříme, že až dojdeme do 9. třídy, zúčastníme se této akce po deváté.                 Mgr. L. Louženská, tř. uč.

Fotogalerie: Krabice od bot