Bábovková výzva

Bábovková výzva
08. 02. 2023

Na pondělí 6. 2. 2023 po pololetních prázdninách vyhlásil Žákovský parlament na velké škole pro žáky 5. - 9. ročníků "Bábovkovou výzvu". Cílem této výzvy bylo, aby se žáci v prodlouženém víkendu pokusili sami či za pomoci někoho zkušeného z rodiny upéct bábovku a využít tak volný čas (volnou neděli). K bábovce bylo nutné přidat i recept s postupem. Do výzvy se zapojilo celkem 23 žáků, podpořil nás i žáček z 2. B, který se o výzvě dozvěděl od své tř. učitelky, a bábovku také upekl a byl zařazen do soutěže. Všechny bábovky byly vystaveny ve školní jídelně, kde to pak krásně bábovkově vonělo. Byli jsme mile překvapeni tím, kolik různých forem bábovek se sešlo. Co bábovka (forma), to originál. Co recept, to také originál - tvarohová, jablečná, s borůvkami, s lentilkami, s vaječným koňakem, kokosová, čokoládová, třená, šlehaná...

Kdo a jak bábovky hodnotil? 

  1. Žáci a zaměstnanci školy - hodnotili pouze očima tvar (formu), vzhled a mramorování, strukturu.
  2. Žákovský parlament a paní vedoucí školní jídelny - všichni mohli i ochutnávat.

Každý porotce obdržel 5 bodíků (smajlíků), které mohl udělit své vítězné bábovce. Body mohl rozdělit dle svého uvážení. 

Odměněno bylo celkem 5 soutěžících. Vítěz na 1. místě získal celkem 70 bodů, na 5. místě 25 bodů. Vítězové vyhráli praktické balíčky, např. olej, tvaroh, zakysanou smetanu, cukr... Všichni zúčastnění dostali sladkost a plusové 3 body!

Bábovky si po soutěži děti odnesly do tříd a rozdělily se o ně se svými spolužáky. Byla to velká dobrota!

Děkujeme všem, kteří se do výzvy zapojili, děkujeme všem maminkám, které pomáhaly. Velmi si toho vážíme a jsme na vaši podporu pyšní.

Děkujeme za váš čas, úsilí, snahu, trpělivost i suroviny, které byly potřeba zakoupit.

Dnes jsme na schůzce Žákovského parlamentu mluvili o další výzvě - O nejhezčího velikonočního beránka! Tak už se můžete začít připravovat, ať máte toho nejhezčího!

  1. místo - Matyáš Netík (5. B)
  2. místo - Jan Provazník (8. r.)
  3. místo - Klára Kašparová (5. A)
  4. místo - Nela Johanová (9. r.)
  5. místo - Daniela Kučerová (8. r.)

Za ŽP Mgr. J. Balášová, garant ŽP

Fotogalerie: Bábovková výzva