Akce ve školní knihovně

Akce ve školní knihovně
24. 04. 2023

     Ve středu 19. dubna 2023 se na naší škole v žákovské knihovně 2. stupně uskutečnila akce „Březen měsíc knihy“. Každý žák si mohl přinést svou vlastní oblíbenou knihu, kterou ostatním představil s uvedením názvu knihy, autora, ilustrátora a proč si knihu vybral. Stejně tak si mohli žáci vybrat knihu přímo v knihovně. Snažili se ostatním přiblížit děj, prostředí a hlavní postavy příběhu. Většina dětí pak přečetla úryvek z knihy nebo nám převyprávěla její obsah.

Kdo měl zájem, mohl vytvořit ilustraci k přečtenému úryvku a zkusit si tak práci ilustrátora. Děti také měly možnost vyzkoušet si obalit knihu z knihovny. Akce se zúčastnilo více než 20 dětí z VI., VII. a VIII. třídy, za což na každého z nich čekala v knihovně odměna, kterou si mohly samy vybrat. V knihovně panovala přátelská, veselá a tvůrčí atmosféra. Čtení neprobíhalo formou soutěže, ale cílem bylo seznámit se s knihami, nejčtenějšími žánry a ukázat tak, že knihovna je místem, kam je fajn občas zajít. Akce byla velmi úspěšná a nejvíc nás těší, že se nám přihlásili noví čtenáři.

Knihovna tak přispěla ke svému poslání, kterým je důležitá součást vývoje dětí, neboť čtení výrazně přispívá k utváření osobnosti dítěte.            Knihovnice Mgr. Irena Soukupová

Fotogalerie: Měsíc knihy ve školní (žákovské) knihovně